بسم الله الرحمن الرحیم
در چهارمین همایش “به توان ما” که با حضور تحولخواهان تعلیم و تربیت در شیراز برگزار شد، موضوع تربیت سیاسی در انقلاب اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت. حجتالاسلام حمید اسماعیلزاده به نمایندگی از نهضت مردمی مکتب اسلامی به دور از نظریهپردازیهای صرف، با پشتوانه علمی که در مکتب اسلامی سالها مورد بحث قرار گرفته، به اهمیت سفر و نقش آن در تربیت سیاسی و الگوی پیاده شده در مکتب اسلامی پرداخت.
اهمیت سفر در تربیت سیاسی
حجت الاسلام حمید اسماعیل زاده در این همایش به اهمیت سفر به عنوان یکی از ابزارهای مهم تربیت سیاسی اشاره کرد. وی اظهار داشت: “سفر میتواند ظرفیتهای کشور را به جوانان، نوجوانان و خانوادهها معرفی کند. این ظرفیتها که اغلب مغفول ماندهاند، در کنار حملات شدید در فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی ایران، باعث یاس و ناامیدی نسبت به کشور و دلبستگی نسبت به غرب و بهشت خیالی که در فضای مجازی ترویج شده، میشوند.”
نقش سفر در معرفی خدمات جمهوری اسلامی
در ادامه این ارائه، به نقش سفر در معرفی خدمات جمهوری اسلامی ایران در مناطق مختلف کشور، بهویژه روستاها پرداخته شد. همچنین تاکید شد که سفرهای بینالمللی میتواند ظرفیت یک حکومت اسلامی را نشان دهد. ایشان افزود: “وقتی انسان سفر میکند و کشورهای مختلف را میبیند، درمییابد که عدم حکومت اسلامی و گسترش استعمار باعث نابودی سنتها، فرهنگها، اخلاق و انسانیت در خیلی از کشورها شده است.”
تفاوت سفر در مکتب اسلامی
یکی از نکات مهم، تفاوت سفر در مکتب اسلامی با اردو و سفرهای مرسوم است، “امروز سفر در دنیا تبدیل به یک گردشگری بر اساس لذت و تفریح شده است. این مساله به صورت هدفمند از سوی استعمار صورت میگیرد تا انسانها را از حقیقت سفر دور کند. زیرا اگر سفر حقیقی صورت بگیرد و افراد به کشورها و مناطق مختلف سفر کنند، اولین چیزی که متوجه آن میشوند، نقشه شوم استعمار در سرنگونی دولتها، حکومتها و گسترش فرهنگ استعماری است.”
هدفمند بودن سفر
حجت الاسلام اسماعیل زاده در ادامه به هدفمند بودن سفر اشاره کرد و گفت: “سفر باید ناظر به یک هدف و حکمت باشد و نباید صرفاً برای خوشگذرانی باشد. در روایتی منسوب به امام علی علیه السلام، فواید زیادی برای سفر بیان شده که شامل به دست آوردن تجربه، کسب معاش، فعالیت اقتصادی، یافتن دوستان مومن و بزرگوار در سفر است.”